Dionica Ravča-Vrgorac puštena u promet

Bez autora
Jun 30 2011

Otvoren je dio autoceste A1 od Ravče do Vrgorca, dug 10 kilometara i vrijedan 936 milijuna kuna. Investitor, HAC, pojašnjava da je riječ o skupoj dionici jer je trebalo izgraditi čak pet vijadukata, četiri nadvožnjaka i jedan tunel. Autocesta A1 sada je dugačka 457 kilometara. Cestarina na novoj dionici iznosi četiri kune, a od Zagreba do Vrgorca 191 kunu za osobna vozila. Dionicu je otvorila premijerka Jadranka Kosor. Današnje otvaranje ove prometnice od povijesne je važnosti, jer se održava istog dana kada i završetak pregovore o ulasku Hrvatske u Europsku uniju. Hrvatska će 1. srpnja 2013. postati članica EU-a ističući, a Hrvatska je prva zemlja nakon 1982. godine, kada je Grčka postala članica, koja samostalno ulazi u Europsku uniju. U pregovorima s EU-om morali su probijati mnoge tunele i graditi vijadukte jednako kao i graditelji autoceste.

Dionica Ravča-Vrgorac puštena u prometOtvoren je dio autoceste A1 od Ravče do Vrgorca, dug 10 kilometara i vrijedan 936 milijuna kuna.

Investitor, HAC, pojašnjava da je riječ o skupoj dionici jer je trebalo izgraditi čak pet vijadukata, četiri nadvožnjaka i jedan tunel.

Autocesta A1 sada je dugačka 457 kilometara. Cestarina na novoj dionici iznosi četiri kune, a od Zagreba do Vrgorca 191 kunu za osobna vozila. Dionicu je otvorila premijerka Jadranka Kosor. Naglasila je kako je današnje otvaranje ove prometnice od povijesne važnosti, jer se održava istog dana kada i završetak pregovore o ulasku Hrvatske u Europsku uniju.

Ponovila je da će Hrvatska 1. srpnja 2013. postati članica EU-a ističući da je Hrvatska prva zemlja nakon 1982. godine, kada je Grčka postala članica, koja samostalno ulazi u Europsku uniju. U pregovorima s EU-om morali smo probijati mnoge tunele i graditi vijadukte jednako kao i graditelji autoceste, rekla je premijerka.

Radove je izvodila poslovna udruga koju čine Hidroelektra-niskogradnja, Viadukt Zagreb, Konstruktor-inženjering Split, Cesta Varaždin, Zagorje-Tehnobeton, Strabag Zagreb, Osijek-Koteks i Ingra.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik